Po prvé: Focacciu by ste mali poznať – v neposlednom rade kvôli jej blízkemu vzťahu k pizzi. Pochádza z riviéry a v súčasnosti existuje mnoho variant po celom Taliansku.
Vedeli ste,…
...že focaccia con formaggio z Recca v Ligúrii sa slávi štvrtú májovú nedeľu? Pri tejto príležitosti mestské pekárne rozdávajú syrové posúchy celý deň zadarmo. Zvyk pochádza z 12. storočia, keď sa mestskí roľníci museli stiahnuť do vnútrozemia, kde okrem vody, múky, oleja a syra nič iné nemali.
Takto sa to robí: Klasická focaccia je obložená veľmi jednoducho – používajú sa olivy, cibuľa, zemiaky alebo ančovičky.
Je sezóna: Focaccia je obzvlášť vhodná na grilovanie, pretože sa hodí rovnako dobre ku grilovanej zelenine a halloumi, ako aj k šťavnatému steaku.
Ochotní experimentovať: S Focacciou sa fantázii medze nekladú. Prekvapte svojich zákazníkov napríklad sladkou variantou s čerstvým ovocím a čokoládou!
Chcete vidieť ako sa robí naša Focaccia? S radosťou: Focaccia