Z prírody to najlepšie
Novinky z IREKS-u:
celosvetovo v obraze
Ireks

Focaccia – Všetko je dovolené


Po prvé: Focacciu by ste mali poznať – v neposlednom rade kvôli jej blízkemu vzťahu k pizzi. Pochádza z riviéry a v súčasnosti existuje mnoho variant po celom Taliansku.

Vedeli ste,…
...že focaccia con formaggio z Recca v Ligúrii sa slávi štvrtú májovú nedeľu? Pri tejto príležitosti mestské pekárne rozdávajú syrové posúchy celý deň zadarmo. Zvyk pochádza z 12. storočia, keď sa mestskí roľníci museli stiahnuť do vnútrozemia, kde okrem vody, múky, oleja a syra nič iné nemali.

Takto sa to robí: Klasická focaccia je obložená veľmi jednoducho – používajú sa olivy, cibuľa, zemiaky alebo ančovičky.

Je sezóna: Focaccia je obzvlášť vhodná na grilovanie, pretože sa hodí rovnako dobre ku grilovanej zelenine a halloumi, ako aj k šťavnatému steaku.

Ochotní experimentovať: S Focacciou sa fantázii medze nekladú. Prekvapte svojich zákazníkov napríklad sladkou variantou s čerstvým ovocím a čokoládou!

Chcete vidieť ako sa robí naša Focaccia? S radosťou: Focaccia

 

MONDO LIEVITO MADRE vo vnútri: Lievito Madre obsiahnutý vo focaccii zaisťuje, že základ zostane ľahký a nadýchaný. Navyše mu dodáva autentický stredomorský charakter, ktorý chutí.

Tu je recept