Z prírody to najlepšie
Novinky z IREKS-u:
celosvetovo v obraze
Ireks
Slovensky> NOVINKY> Slady na pečenie

Slady na pečenie

Na výrobu skutočne dobrého pečiva potrebujete kvalitné suroviny. So sladovými výrobkami od IREKS môžete dať svojmu pečivu naozaj jedinečný charakter.

Slad sa ako prísada používa v pekárňach už od polovice 19.storočia. Keď Johann Andreas Ruckdeschel, syn zakladateľa spoločnosti IREKS, vyvinul v roku 1900 prvý sladový, enzýmovo aktívny zlepšujúci prípravok vo forme múky, asi si nikto nemyslel, že aj po viac ako 100 rokoch bude kvalitný slad stále základnou ingredienciou moderných prísad do pečiva.

Na slad sa nikdy nezabudlo a v posledných rokoch sa z neho vyvinul trendový produkt. So špecifickými príchuťami ako karamel či príchuť pečeného alebo korenistého jedla, ponúka širokú škálu možností použitia pre nezameniteľnú chuť. To umožňuje pekárom dať svojmu pečivu osobitý nádych.

Slad však dokáže ešte viac. Okrem toho, že zlepšuje kysnutie cesta, použitie sladu zaisťuje príťažlivú farbu kôrky a strúhanky ako aj lepšie udržanie čerstvosti pečiva.

Čo je na IREKS-e výnimočné?

Ako výrobca prísad do pečiva máme vo vlastných rukách výrobu sladu a sladových výťažkov so všetkými stupňami spracovania. Jačmeň, pšenica, špalda a raž tvoria základ rôznych sladových výrobkov: vo forme múky, vo forme pasty alebo tekutiny, svetlé alebo tmavé.

S našou vlastnou poľnohospodárskou obchodnou spoločnosťou sa podieľame už na pestovaní obilia od výberu poľa a už v ranom štádiu tak ovplyvňujeme kvalitu našich sladov. To nám tiež dáva príležitosť splniť individuálne želania zákazníkov alebo nadviazať na aktuálne trendy.

V neposlednom rade naši kvalifikovaní odborníci na chuť spolupracujú s našimi zákazníkmi na individuálnych riešeniach produktov a ponúkajú špecializovanú technickú podporu, napríklad pri výbere správneho sladového produktu.

Objavte našu rozmanitú ponuku IREKS sladov a nechajte si poradiť od našich odborníkov!