Z prírody to najlepšie
Novinky z IREKS-u:
celosvetovo v obraze
Ireks
Slovensky> NOVINKY> Ovsený program – OAT LOVE

Ovsený program – OAT LOVE

Ľudia už skôr vedeli, čo je dobré a vzácne.

Ovos má dlhú tradíciu ako potravina.

Už v bronzovej dobe v čase kolových osád vo Švajčiarsku našli vedci náznaky pestovania ovsa. Už v stredoveku bola táto obilnina hlavnou poľnou plodinou a až neskôr bola vytlačená zemiakmi.

Až do 20. storočia sa umiestňoval ovos v celosvetovom význame poľných plodín po pšenici a kukurici na treťom mieste medzi obilninami. V Nemecku po raži bol na druhom najdôležitejšom mieste medzi obilninami. Potom stratil ovos na význame, až kým pred niekoľkými rokmi nedošlo k zmene trendu: na základe jeho obzvlášť dobrej chuti a veľa hodnotných obsahových látok je vždy viac spotrebiteľmi znovu objavovaný!

Ovsené vločky - či jemné alebo hrubé - tvoria dnes základ pre chutné a zdravé müsli na raňajky.

Prečo si nevychutnať obzvlášť dobrú chuť ovsa tiež aj v chlebe?

  • Nie iba ráno, ale počas celého dňa.
  • Je jedno, kde sa človek zdržiava!

Ovos - zdravá sila z prírody!

  • ovos je bohatý na bielkoviny a dáva cenný prínos esenciálnych aminokyselín
  • ovos obsahuje vysokohodnotné rastlinné tuky, s vysokým podielom mono-nenasýtených a poly-nenasýtených mastných kyselín
  • ovos má vysokohodnotné balastné látky
  • ovos dodáva výdatnú energiu pre aktívny život

Všetky pozitívne vlastnosti ovsa nájdete zlúčené v novom chlebe:

OAT LOVE: ovsený chlieb s beta-glukánami z lásky k zdraviu

  • zmes OAT LOVE obsahuje 60% ovsa.
  • OAT LOVE je zložený z rôznych hodnotných ovsených výrobkov a pozýva vás užiť si ho.
  • chuť OAT LOVE zvýrazňuje kombinácia ovsa, medu a kvasu z tvrdej pšenice.
  • OAT LOVE obsahuje beta-glukány. To sú špeciálne balastné látky, ktoré sú prítomné predovšetkým v povrchových vrstvách ovsených zŕn. Pravidelná konzumácia minimálne 3 g beta-glukánu z ovsa denne znižuje dokázateľne hladinu cholesterolu v krvi. 4 plátky chleba OAT LOVE denne stačí na to, aby sme prijali ODD 3 g beta-glukánu z ovsa.