Z prírody to najlepšie
Novinky z IREKS-u:
celosvetovo v obraze
Ireks
Slovensky> NOVINKY> Špeciál 2021: “Blanc et Noir”

Špeciál 2021: “Blanc et Noir”

“Blanc et Noir” [francúzsky preklad pre “biela a čierna”]  toto je názov nášho kalendára IREKS na rok 2021. Každý mesiac nájdete inšpiráciu na pečivo, ktoré je nielen vizuálne príťažlivé, ale jeho špeciálny tvar ovplyvňuje aj jeho chuť. Fotografie v čiernej a bielej farbe rafinovane zdôrazňujú fascinujúce detaily drobného ranného pečiva.

 

Recepty v “Blanc et Noir” 

 

Január: Maková pletenka

Február: Kolieska

Marec: Dvojitá žemľ

Apríl: Francúzske pečivo

Máj: Krusty so ZMES FRANCÚZSKA BAGETA

 

V pekárňach po celom svete pečú rôzne druhy drobného ranného pečiva. Tieto majú často regionálny alebo historický odkaz a vďaka ich prepracovanej výrobe a častokrát až umeleckému spracovaniu sú považované za znak dobrej pekárne. Pec plná krásne upečeného ranného pečiva prináša úsmev na tvári pekára a napĺňa ho patričnou pýchou. Pečenie je srdcová záležitosť!

Nechajte sa naším kalendárom každý mesiac znova a znova vtiahnuť do sveta umenia v podobe ranného pečiva a nechajte sa strhnúť láskou k pečeniu. Hrou svetla a tieňa sú zvýraznené detaily pečiva. Takto sú pomocou čierno-bielej fotografie vynikajúco znázornené napríklad praskliny na Vrúbkovanom podlhovastom pečive či Francúzskom pečive. Osobitná pozornosť sa tiež venuje aj detailom ako je napríklad typicky veľká priehlbina v strede talianskej špeciality Rosetta Soffiata alebo krásna textúra kôrky Ružových buchiet.

Konkrétny recept Vám bude vždy začiatkom mesiaca k dispozícii na našej webovej stránke. Okrem toho bude na našom YouTube kanáli zverejnených 12 krátkych videí s ukážkami výroby pečiva a jeho fotografovania. Reflektory zapnuté!