 Tekvicový chlieb - Šťavnatá záležitosť |  |  |
Po prvé: Tekvicu pravdepodobne nepoznáte primárne ako prísadu do chleba – to však neznamená, že by ste to nemali vyskúšať! Tekvica sa používa najmä v severoamerických koláčoch, ale aj v sušienkach či zmrzlinách, ktorým dodáva mimoriadnu chuť. V chlebe tekvica nielenže naozaj dobre vyzerá, ale zaistí aj obzvlášť výraznú šťavnatosť a skvelú chuť.
Dobré vedieť: Či už maslová, muškátová alebo Hokkaido – do tekvicového chleba môžete vyskúšať rôzne druhy tekvice. Vo všetkých variantoch dužina zaistí, že chlieb zostane pekne šťavnatý. Pred použitím je možné tekvicu uvariť alebo jednoducho upiecť priamo s chlebom.
Ochotní experimentovať: Cesto vylepšite napríklad pridaním škorice, kardamónu, vanilky alebo čerstvo nastrúhaného muškátového orieška. Viac chrumkavosti dodajú tekvicové semienka, ktorými sa chlieb pred pečením posype.
|  | |
MONDO LIEVITO MADRE vo vnútri: V tekvicovom chlebe naše Lievito Madre vytvorí chrumkavú kôrku a pórovitú striedku. Presne to, čo od rustikálneho chleba chcete!
Tu je recept
|  |  |