Z prírody to najlepšie
Novinky z IREKS-u:
celosvetovo v obraze
Ireks

Tekvicový chlieb - Šťavnatá záležitosť


Po prvé: Tekvicu pravdepodobne nepoznáte primárne ako prísadu do chleba – to však neznamená, že by ste to nemali vyskúšať! Tekvica sa používa najmä v severoamerických koláčoch, ale aj v sušienkach či zmrzlinách, ktorým dodáva mimoriadnu chuť. V chlebe tekvica nielenže naozaj dobre vyzerá, ale zaistí aj obzvlášť výraznú šťavnatosť a skvelú chuť.

Dobré vedieť: Či už maslová, muškátová alebo Hokkaido – do tekvicového chleba môžete vyskúšať rôzne druhy tekvice. Vo všetkých variantoch dužina zaistí, že chlieb zostane pekne šťavnatý. Pred použitím je možné tekvicu uvariť alebo jednoducho upiecť priamo s chlebom.

Ochotní experimentovať: Cesto vylepšite napríklad pridaním  škorice, kardamónu, vanilky alebo čerstvo nastrúhaného muškátového orieška. Viac chrumkavosti dodajú tekvicové semienka, ktorými sa chlieb pred pečením posype.

 

MONDO LIEVITO MADRE vo vnútri: V tekvicovom chlebe naše Lievito Madre vytvorí chrumkavú kôrku a pórovitú striedku. Presne to, čo od rustikálneho chleba chcete!

Tu je recept