Z prírody to najlepšie
Novinky z IREKS-u:
celosvetovo v obraze
Ireks

Panettone – „Vianoce na ceste“

Po prvé: Panettone je klasické talianske vianočné pečivo par excellence. Tradične sa pečie v známom hnedom papierovom obale, ktorý je nielen praktický, ale dodáva ovocnému koláču aj jeho kupolovitý tvar.

Vedeli ste,…
...že panettone je po upečení zavesený obrátene, aby vychladol, pretože inak by sa jednoducho zrútil kvôli všetkej svojej vzdušnej nadýchanosti? Vyzerá to takto: https://youtu.be/xxH2deV8dJw.

Takto sa to robí: Panettone sa zvyčajne podáva v rovnakých častiach a podáva sa s typickými talianskymi horúcimi sladkými nápojmi v zime. Náš tip: skvele sa hodí aj k varenému vínu!

Ochotní experimentovať: Panettone je skutočne všestranný! Okrem klasickej ovocnej zložky sa dá variovať na mnoho spôsobov. V zime je ideálna čokoládová náplň, v lete je naozaj dobrá zmes čerešní a pistácií. Na jeseň odporúčame slivku a škoricu. Panettone nie len na Vianoce!

 

MONDO LIEVITO MADRE vo vnútri: V panettone Lievito Madre spôsobí typickú vláčnosť a pružnosť, ktorú poznáme z talianskeho pečiva. Charakterizuje tiež súhru jemne sa rozplývajúcej striedky a jedinečných vôní kvasenia. Vianoce môžu prísť!

Tu je recept