 Ciabatta – deravá pochúťka |  |  |
Po prvé: V Taliansku patrí ciabatta k absolútnej klasike. Pôsobí rustikálne s jedinečnou chrumkavou kôrkou, hrubými pórmi a pomúčením na povrchu. Mimochodom, v preklade znamená ciabatta „papuča“, pretože jej tvar pripomína papuču.
Vedeli ste,…
...že Ciabatta mala minulý rok 40 rokov? Arnaldo Cavallari ju údajne vynašiel v roku 1982 v pekárni vo Venete, motivovaný francúzskou bagetou.
Dobre vedieť: Nebuďte prekvapení jemnosťou cesta – musí také byť a je to dôležité, aby ste dosiahli špeciálny charakter pečiva!
Chuť experimentovať: Pizzu môžete pripraviť aj z cesta na ciabat-ty! Jednoducho ho vytvarujte do okrúhleho alebo štvorcového tvaru a ozdobte podľa ľubovôle. Špeciálne občerstvenie pre váš pult?
|  | |
MONDO LIEVITO MADRE vo vnútri: V ciabatte naše Lievito Madre zaisťuje šťavnatú textúru, ľahké a vzdušné póry a samozrejme chrumkavú kôrku.
Tu je recept
|  |  |