Z prírody to najlepšie
Novinky z IREKS-u:
celosvetovo v obraze
Ireks

Ciabatta – deravá pochúťka

Po prvé: V Taliansku patrí ciabatta k absolútnej klasike. Pôsobí rustikálne s jedinečnou chrumkavou kôrkou, hrubými pórmi a pomúčením na povrchu. Mimochodom, v preklade znamená ciabatta „papuča“, pretože jej tvar pripomína papuču.

Vedeli ste,…
...že Ciabatta mala minulý rok 40 rokov? Arnaldo Cavallari ju údajne vynašiel v roku 1982 v pekárni vo Venete, motivovaný francúzskou bagetou.

Dobre vedieť: Nebuďte prekvapení jemnosťou cesta – musí také byť a je to dôležité, aby ste dosiahli špeciálny charakter pečiva!

Chuť experimentovať: Pizzu môžete pripraviť aj z cesta na ciabat-ty! Jednoducho ho vytvarujte do okrúhleho alebo štvorcového tvaru a ozdobte podľa ľubovôle. Špeciálne občerstvenie pre váš pult?

 

MONDO LIEVITO MADRE vo vnútri: V ciabatte naše Lievito Madre zaisťuje šťavnatú textúru, ľahké a vzdušné póry a samozrejme chrumkavú kôrku.

Tu je recept