 Brioška – jedno cesto, veľa možností |  |  |
V prvom rade: maslo + vajcia = brioška. Aspoň skoro :) Brioška existuje v mnohých rôznych variantoch! Pôvodne pochádza z Francúzska, kde je jej existencia doložená už od 15. storočia. Jedáva sa tam na raňajky alebo ku káve.
Vedeli ste,…
…že cesto na briošku sa v kuchyni dá použiť aj úplne inak? Ideálny je napríklad na „zabalenie“ dusenej zeleniny či krémov.
Oplatí sa vedieť: V Nemecku je brioška známa aj ako apoštolský koláč.
Ochota experimentovať: Briošky sú naozaj dobré aj plnené – sladké napríklad s vanilkovým pudingom alebo slané so špenátom a fetou.
|  | |
MONDO LIEVITO MADRE vo vnútri: V brioškách naše Lievito Madre zaisťuje obzvlášť ľahkú striedku a jemnú nadýchanosť. Ponúknite svojim zákazníkom pečivo, ktoré chutí presne tak, ako má – jednoducho autenticky!
Tu je recept
|  |  |