Z prírody to najlepšie
Novinky z IREKS-u:
celosvetovo v obraze
Ireks

Croissant – vychutnajte si vrstvu po vrstve

Po prvé: 20 000 000 000 je veľmi veľké číslo! A podľa odhadov sa presne toľko croissantov predá ročne po celom svete! Niet divu, že vznikla široká škála variantov, od sladkých až po slané.

Dobre vedieť: Odkiaľ croissant pochádza, je aj dnes veľmi diskutovanou témou. Často sa hovorí, že keď sa Marie-Antoinetta presťahovala do Francúzska, nechcela sa vzdať svojho obľúbeného rakúskeho pečiva, a preto sa „Hörnla“ stala croissantom.

Užitočné informácie: Cesto na croissanty sa spracuje ľahšie, ak ho po prekladaní necháte niekoľko hodín odpočívať pri nízkych teplotách.

Ochotní experimentovať: Pripravte si croissanty na spôsob praclíkov a zaistite si tak rozmanitosť na svojom pulte!

Ako vyrábame náš croissant podľa najlepšieho francúzskeho receptu Vám ukážeme tu.

 

MONDO LIEVITO MADRE vo vnútri: V croissante je náš Lievito Madre viditeľný v obzvlášť jemnom lístkovaní a jemnej štruktúre striedky. Keď totiž croissant rozkrojíte, jeho kôrka musí doslova prasknúť a striedka vo vnútri musí byť rovnomerne nadýchaná. Naše Lievito Madre v croissante navyše vedie k skutočne autentickej chuti.

Tu je recept