Colomba – Veľkonočná holubica mieru | | |
Predovšetkým: Colomba je klasické talianske veľkonočné pečivo a takpovediac náprotivok panettone, ktorý má vrchol sezóny okolo Vianoc. Symbolicky sa Colomba pečie v tvare holubice mieru pomocou špeciálnej formy. Colomba sa tradične daruje na Veľkú noc a konzumuje sa na piknikoch alebo ako dezert - čistá, s maslom alebo džemom.
Oplatí sa vedieť: Pri spracovaní dbajte na to, aby cesto mohlo dostatočne dlho kysnúť. Len tak bude Colomba ľahká a vzdušná, ako má byť.
Ochotní experimentovať: vyskúšajte pre zmenu svoju Colombu s čokoládovou náplňou namiesto ovocia, pretože aj tá chutí naozaj dobre!
Pozrite si video ako sa Colomba podarila.
| | |
MONDO LIEVITO MADRE vo vnútri: V Colombe sa naše Lievito Madre postará o typickú jemnú vláčnosť stredomorského pečiva na báze kvasníc. Navyše ponúka obzvlášť nadýchanú a mäkkú striedku.
Tu je recept
| | |