Z prírody to najlepšie
Novinky z IREKS-u:
celosvetovo v obraze
Ireks

Špalda – všetko z jedného zdroja

Transparentnosť a bezpečnosť sú pre spotrebiteľov stále dôležitejšie. Nie je neobvyklé, že chcú presne vedieť, odkiaľ ich jedlo pochádza a z čoho je vyrobené. Preto sme pri výrobnom procese už od začiatku a dokážeme prispôsobiť každý krok našim vysokým štandardom kvality.

Ale čo to presne znamená? Spolu s našimi zmluvnými poľnohospodármi definujeme pestovanie špaldy od výberu semien až po určenie správneho času zberu. Zrno sa potom zbaví pliev v našom vlastnom systéme lúpania špaldy a rozomelie sa v našom mlyne. Hotová vysokokvalitná múka potom smeruje do mnohých našich výrobkov.

V posledných rokoch sa špalda stala obľúbenou alternatívou pšenice. Ale spracovanie tohto zrna nie je vždy jednoduché, pretože vlastnosti pečenia špaldovej múky závisia vo veľkej miere od odrody a oblasti pestovania.

Aby ste zaručili konzistentnú kvalitu pečiva, musíte presne vedieť, čo máte robiť. Vzhľadom na tieto výzvy je IREKS s praktickými riešeniami na Vašej strane. Naše know-how siaha od výberu odrody špaldy, cez analýzu zrna až po dokonalú kompozíciu zložiek. A naše laboratórium ultrastopových analýz, ktoré je v tomto odvetví jedinečné, nám pomáha pozrieť sa na špaldu pod lupou obzvlášť podrobne. To znamená: bezproblémová kontrola kvality od zrna po hotový výrobok.